ייפוי כוח מתמשך הוא הדרך הטובה ביותר לדאוג היום לעתידנו מחר. באמצעות מסמך זה נוכל למנות אדם או מספר אנשים לטפל בענייננו כאשר לא נוכל לעשות זאת מפאת זקנה, מחלה וכיו"ב.

 

כולנו רוצים לדאוג לעתיד שלנו. לכן אנו חוסכים לפנסיה, לכן אנו עורכים צוואה, אולם מה יקרה אם עוד בחיינו נאבד את היכולת לדאוג לעצמנו? לקבל החלטות רפואיות? כלכליות? בדיוק לשם כך נוצר ייפוי כוח מתמשך, באמצעותו נמנה היום את מי שידאג לנו מחר.

 

מהו ייפוי כוח מתמשך?

זהו מסמך משפטי, במסגרתו אנו ממנים בן משפחה או אדם שאנו סומכים עליו, שיטפל בענייננו בעתיד, כאשר ייבצר מאיתנו לעשות זאת, עקב מצב פיזי ו/או נפשי. ייפוי כוח מתמשך יכול להיות לנושא מסוים או להתייחס לכלל ענייננו. כמו כן, באפשרותנו למנות מספר מיופי כוח שונים, אשר כל אחד מהם יהיה אמון על תחום אחר. כך למשל ניתן למנות אדם אחד על העניינים הרפואיים שלנו ואדם אחר על ענייני הרכוש. במסגרת ייפוי כוח מתמשך, נוכל לכלול הוראות מפורשות ומפורטות לגבי אופן קבלת ההחלטות בשמנו ומיופה הכוח שמיננו יהיה מחויב למלא אותן.

 

מי מורשה לערוך ייפוי כוח מתמשך?

בשל השפעתו הרבה על עתידנו, נקבע בחוק כי חתימה על ייפוי כוח מתמשך, תיעשה אצל עורך דין אשר עבר הכשרה ייעודית  והוסמך לכך על ידי משרד המשפטים. עורך הדין יסביר לנו את כל מה שעלינו לדעת לגבי המסמך, יוודא כי אנו מבינים את השלכותיו וכמובן כי האדם שאנו מבקשים למנות כמיופה כוח מבין את האחריות המוטלת עליו ומעוניין לקחת אותה בלב שלם נדגיש כי בכל עת עד לכניסתו של המסמך לתוקף, אנו יכולים לבטל את ייפוי  הכוח, לשנות את ההנחיות שבו, להחליף את מיופה הכוח וכיו"ב, אך כמובן שהכל חייב להיעשות בהתאם להוראות  הדין.

 

מתי נכנס יפוי כוח מתמשך לתוקף?

ההחלטה בעניין זה היא בידינו ונוכל לקבוע במסמך תנאים מפורשים לכניסתו לתוקף. לא אחת, לקוחות שואלים אותי האם לא יוכלו להותיר את העניין להחלטתו של מיופה הכוח, שהרי אם מינו אדם מסוים לתפקיד, הרי שהם סומכים עליו. ובכן התשובה לשאלה זו היא שלילית, החוק אוסר עלינו לקבוע תנאים לתוקפו של ייפוי כוח מתמשך, התלויים רק בשיקול הדעת של הממונה. זאת על מנת למנוע מצב של ניצול לרעה את הכוח שניתן למיופה הכוח. כאשר אנו לא מציינים במסמך מהו מועד כניסתו לתוקף של המסמך, הוא ייכנס לתוקף על פי חוות דעת רפואית, הקובעת כי הממנה לא מסוגל להבין באותו עניין שלשמו ערך את ייפוי הכוח. מסמך זה ישלח לאפוטרופוס הכללי ולאחר אישורו של זה יכנס ייפוי הכוח לתוקף. 

 

מה ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לבין מינוי אפוטרופוס?

אנשים רבים שואלים מדוע יש צורך בעריכת ייפוי כוח מתמשך, שהרי ביום מן הימים, כאשר הם יזדקקו לכך, בני המשפחה יוכלו לדאוג להם ע"י הגשת בקשה לבית המשפט למינוי אפוטרופוס. ובכן, בין שני אלו ישנם הבדלים מהותיים מאוד שכדאי להכיר. האחד, הוא כי מינוי אפוטרופוס הוא הליך מורכב הדורש הגשת בקשה לבית המשפט, בעוד שייפוי כוח מתמשך כלל אינו מערב את בית המשפט, אלא כאמור מעלה, אנו עורכים אותו אצל עורך דין. ההבדל השני הוא כי מינוי אפוטרופוס מבוצע כאשר אנו כבר לא יכולים לדאוג לעצמנו ולפיכך, לא תהיה לנו בדרך כלל שליטה על מי ימונה לתפקיד על ידי בית המשפט. לעומת זאת, ייפוי כוח מתמשך מותיר בידינו את הבחירה הכה חשובה הזו. ההבדל השלישי  הוא כי במינוי אפוטרופוס לרכוש, יש לתת לאפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים "פרטה", כלומר פרוט הרכוש בו מטפל האפוטרופוס, אסמכתאות להוצאות וכד'. פרטה זו אינה נחוצה בד"כ במינוי ייפוי כוח מתמשך.

 

מתעניינים בייפוי כוח מתמשך? משרד עוה"ד דובי וינר ישמח לעמוד לשירותכם ולסייע לכם לדאוג לעתידכם. עוה"ד וינר הוא מבין עורכי הדין הראשונים שקיבלו הסמכה ממשרד המשפטים בנושא זה וצבר אפוא ניסיון רב בתחום זה. 

ייפוי כוח מתמשך

שלח

תודה רבה על פנייתך!

הטופס התקבל בהצלחה ונשוב אליך בהקדם

This field is required.

This field is required.

This field is required.

This field is required.

צור קשר

לפניות ושאלות צרו קשר עמנו ונשמח לעזור לכם