פעמים רבות, אנו שומעים על אלימות במשפחה בתקשורת ובכל פעם מתקשים להאמין. אלימות במשפחה היא תופעה עצובה ומקוממת, במסגרתה המקום שאמור להיות הכי בטוח הופך לאויב. תופעה זו יכולה להתבטא בפגיעה פיזית, באלימות מילולית ו/או כלכלית. חשוב לדעת כי ישנן דרכים להתמודדות עמה אשר יעניקו הגנה ויאפשרו לצאת ממעגל האלימות.

 

 

בקשה למתן צו הגנה

החוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א- 1991, מאפשר לקורבנות אלימות להגיש בקשה למתן צו הגנה, אשר יגן עליהם מפני בן המשפחה הפוגעני. במרבית המקרים, מדובר בבן זוג אשר הינו אלים כלפי בת הזוג. במקרה זה תוכל בת הזוג לפנות לבית המשפט ואם זה שוכנע כי היא מצויה בסכנה פיזית ממשית, ייעתר לבקשה למתן הצו. במסגרתו, ייאסר על בן הזוג להתקרב אליה, לבית מגוריהם, למקום עבודתה וכיו"ב למשך התקופה המנויה בצו, אשר יכולה להיות עד 3 חודשים. במקרים מסוימים, ניתן לפנות לבית המשפט להארכת הצו עד לשנה.

 

הגשת תלונה במשטרה

קבלת צו הגנה כאמור, תלויה מטבע הדברים בהצגת ראיות להתנהגותו האלימה של בן הזוג ולסכנה הנשקפת לבת הזוג המבקשת את הצו. הגשת תלונה במשטרה והצגתה בבית המשפט מגשימה מספר מטרות. ראשית, היא תהווה חלק ממארג הראיות ויכולה לבסס את אמיתות הטענות להתעללות. שנית, היא תוביל לפתיחה בחקירה פלילית נגד בן המשפחה המתעלל. שלישית, בעת פנייה למשטרה, תוכל בת הזוג לקבל צו הרחקה שתוקפו אמנם קצר מאוד, בן כמה שבועות בדרך כלל, אך הוא מאפשר טווח נשימה לבת הזוג בעודה מגישה בקשה לצו הגנה.

 

צו למניעת הטרדה מאיימת

אלימות במשפחה לובשת פנים רבות ולעיתים, היא לאו דווקא פיזית, אלא מילולית או נפשית. כך כאשר בן הזוג מאיים על בת זוגו, עוקב אחריה, מצלם אותה וכדומה. במצב שכזה, הכלי המשפטי הרלוונטי הוא הגשת בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת שניתן מתוקפו של חוק הנושא שם זה. במקרה זה יש להוכיח לבית המשפט כי בן הזוג מבצע מעשים מטרידים הפוגעים בפרטיותה של בת הזוג, אף אם אינה נשקפת לה ממנו סכנה פיזית. אז, בית המשפט יאסור על בן הזוג בצו מלבצע את המעשים בשמם הוגשה לו בקשה זו.

 

פתיחה בהליך גירושין

על מנת להתנתק מבן הזוג הפוגעני גם מבחינה משפטית וכלכלית, על בת הזוג לפתוח בהליך גירושין. עורך הדין המייצג יתכנן את האסטרטגיה לניהול התיק בהתאם לנסיבות המקרה, על מנת להבטיח את זכויותיה של בת הזוג ולהימנע עד כמה שניתן מניהול מאבקים עם הצד השני. נציין, כי כדאי לפנות לליווי משפטי כבר בשלב הראשוני עם הופעת ההתנהגות האלימה, על מנת לנקוט בכל האמצעים לעצירה מיידית של האלימות ולהגן על בת הזוג בכל המישורים, הפיזי והמשפטי כאחד.  

אלימות במשפחה- איך מתמודדים?

שלח

תודה רבה על פנייתך!

הטופס התקבל בהצלחה ונשוב אליך בהקדם

This field is required.

This field is required.

This field is required.

This field is required.

צור קשר

לפניות ושאלות צרו קשר עמנו ונשמח לעזור לכם