הסכם ממון טעון אימות אצל נוטריון או אישור של ערכאה משפטית, בהתאם למועד בו חתמו עליו בני הזוג. מהו הסכם ממון? מתי יידרשו הצדדים לאימות או לאישור ההסכם ומדוע חשוב לפנות לעורך דין מומחה לצורך עריכת הסכם ממון? הסכם ממון טעון אימות אצל נוטריון או אישור של ערכאה משפטית, בהתאם למועד בו חתמו עליו בני הזוג. מהו הסכם ממון? מתי יידרשו הצדדים לאימות או לאישור ההסכם ומדוע חשוב לפנות לעורך דין מומחה לצורך עריכת הסכם ממון?  

 

 

מהו הסכם ממון?

כאשר בני זוג חיים יחד והקשר פורח, קשה לחשוב על האפשרות של פרידה. אולם המציאות מלמדת כי רבים מהזוגות מתגרשים ולכן כדאי לחתום על הסכם ממון. במסגרתו, יגדירו בני הזוג כיצד יחולקו נכסיהם בעת גירושין. כך זוכה כל אחד מהם להגנה קניינית על רכושו ולוודאות וביטחון בדבר מצבו הכלכלי היה ובעתיד ילכו הצדדים לדרכם הנפרדת. ההסכם מתייחס לרכוש שצברו עד כה בני הזוג ולרכוש העתידי, תוך הבחנה בין רכוש משותף שיתחלק בין הצדדים כפי שיבחרו, לבין רכוש פרטי שיוחזר לבעליו היה והקשר יבוא לסיומו.

 

הסכם ממון לפני ואחרי הנישואין

אחת השאלות שעולות בהקשר של הסכם ממון היא מתי מתאים ונכון לחתום עליו. ובכן, העניין נתון לחלוטין להחלטתם של בני הזוג. ישנם זוגות הבוחרים לערוך את ההסכם לפני הנישואין, כדי שיצעדו מתחת לחופה רגועים יותר ביודעם שהפן הכלכלי של יחסיהם מוסדר. לעומתם, ישנם זוגות המעדיפים לטפל בסוגיה זו לאחר הנישואין. כמו כן, חלק מהזוגות לא שוקלים לערוך הסכם ממון, אלא לאחר כמה שנות נישואין, כאשר חל שינוי מהותי במצבם הכלכלי, למשל בעקבות הקמת עסק או קבלת ירושה משמעותית.

 

אישור ואימות הסכם ממון בין בני זוג

כאמור, בני זוג יכולים לבחור, על פי רצונם, מתי נכון להם לערוך הסכם ממון. מבחינה משפטית, ההבדל היחיד הוא בשאלה כיצד ניתן תוקף להסכם. בשל כך כי מדובר בהסכם בין בני זוג, אשר לו השפעה מרחיקת לכת על עתידם, אין די בחתימתם עליו כדי שיהיה הוא בר תוקף מחייב ועל בני הזוג לאשר או לאמת את ההסכם. אם בני הזוג כבר נשואים, עליהם לאשר את ההסכם אך ורק בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני. אם טרם נישאו, יכולים הם לבחור האם לפנות לנוטריון או לבית המשפט. ונדגיש, ללא פעולה של אישור או אימות ההסכם, אין לו תוקף משפטי מחייב.

 

הסכם ממון לידועים בציבור

נהוג לחשוב כי הסכם ממון מיועד רק לזוגות נשואים או למי שבדרכם לחופה, אולם זוהי הנחה שגויה. לידועים בציבור חשוב מאוד לערוך הסכם ממון, על מנת לסתור את חזקת השיתוף החלה עליהם בעת פרידה. מיהם ידועים בציבור? בני זוג המקיימים מערכת יחסים זוגית עם סממני שיתוף, אך ללא כוונה למסד את הקשר. ידועים בציבור יכולים לפנות לאימות ההסכם אצל נוטריון וכן באפשרותם לפנות לערכאה משפטית אשר תאשר את ההסכם ותיתן לו תוקף של פסק דין.

 

עריכת הסכם ממון- אצל עורך דין בעל נסיון

מטרתו של הסכם ממון היא להגן על קניינם של בני הזוג בעת פרידה ולמנוע את היווצרותו של סכסוך כלכלי. על מנת שההסכם אכן יגשים את מטרתו ויעניק את ההגנה המשפטית המלאה לבני הזוג, הרי שהוא חייב להיות מנוסח למשעי ומותאם לצדדים באופן ספציפי, על פי נסיבות חייהם. לכן, מומלץ לערוך הסכם ממון אצל עורך דין מומחה לדיני משפחה, הבקיא בחוק ובפסיקה בתחום זה ויוכל לבנות אפוא לבני הזוג הסכם מקיף, מפורט וממצה אשר ייתן להם את המענה המשפטי האופטימאלי, למקרה שיידרשו להפעיל את ההסכם בעתיד. 

אישור ואימות הסכם ממון בין בני זוג

שלח

תודה רבה על פנייתך!

הטופס התקבל בהצלחה ונשוב אליך בהקדם

This field is required.

This field is required.

This field is required.

This field is required.

צור קשר

לפניות ושאלות צרו קשר עמנו ונשמח לעזור לכם