עומדים בפני גירושין? אל תמהרו לערכאות משפטיות. החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה אומר לכם עצרו ונסו לסיים את סכסוך הגירושין בדרך של הסכמה.

 

בקיץ 2017, הליך הגירושין בישראל עבר מהפכה גדולה, בשל כניסתו של החוק שבכותרת לתוקף. חוק זה קיבל את השם המקוצר: חוק גישור חובה. כשמו, מחייב הוא בני זוג אשר החליטו להתגרש, לתת הזדמנות להליך של גישור, טרם יתאפשר להם לפנות לבית המשפט.

 

בקשה ליישוב סכסוך

בעבר, בני זוג אשר רצו להתגרש, היו מחליטים האם לנסות דרך של גירושין בהסכמה או לנהל את ההליך בערכאות משפטיות. מאז שנת 2017, עת נכנס לתוקפו חוק גישור חובה, הדרך לערכאות סגורה בפני בני הזוג בד"כ  עד לאחר שינסו לסיים את הסכסוך בדרכי שלום, זאת למעט מקרים המנויים בחוק.על כן, , קובע החוק, כי על מי מהצדדים להגיש בקשה ליישוב סכסוך, אחריה יוזמנו בני הזוג ל-4 פגישות ביחידת הסיוע שליד בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. רק אם הליך זה לא יסתיים בהצלחה, יוכלו בני הזוג לפנות לערכאות. כך קובע החוק היבש. אך מה קורה בפועל?

 

מן התאוריה אל המציאות

הליך של גישור, מצריך רצון כן להידברות ופשרה מצד שני הצדדים לסכסוך ולכן לא ניתן באמת לכפות אותו על מי שאינו רוצה בו. משכך, בפועל, אם בני הזוג אינם מעוניינים בגישור, תודיע  יחידת הסיוע כבר לאחר הפגישה הראשונה לבית המשפט/לבית הדין כי הליך הגישור לא צלח. רק לאחר מכן, יוכלו הצדדים להגיש את תביעות הגירושין, בהתאם לקבוע בחוק. אם כן אנו למדים כי חוק גישור חובה נועד בעיקר לעודד גירושין בהסכמה אך הוא אינו יכול באמת לכפות זאת על הצדדים. אולם, חשוב לזכור כי מטרת החוק היא חיובית: לחסוך מזוגות מתגרשים מאבק משפטי שיש בו מעמסה רגשית גדולה הן עליהם והן ועל הילדים ולסיים את הליך הגירושין בדרכי שלום.

 

גירושין בהסכמה – זה אפשרי?

התשובה לשאלה זו היא חיובית. בשונה מהנהוג לחשוב, הליך הגירושין אינו חייב להסתיים במלחמה. במה הדבר תלוי? בשני גורמים מרכזיים: האחד, רצון הדדי של בני הזוג לבוא זה לקראת זו ולהתפשר והשני, ייצוג משפטי מקצועי אשר ישמור על זכויות בני הזוג לצד חתירה להסכם. עבור מרבית הזוגות, הליך של גישור הוא הדרך היעילה ביותר לגבש הסכמות הוגנות שיובילו להסכם גירושין, כאשר את הגישור ניתן לקיים הן ביחידת הסיוע, במסגרת חוק גישור חובה כפי שפירטנו לעיל והן בהליך גישור פרטי, אצל עו"ד מגשר.

החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה

שלח

תודה רבה על פנייתך!

הטופס התקבל בהצלחה ונשוב אליך בהקדם

This field is required.

This field is required.

This field is required.

This field is required.

צור קשר

לפניות ושאלות צרו קשר עמנו ונשמח לעזור לכם